Foto: Cotidianul.md

Procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru coaliția de guvernământ. Asta susține președintele Igor Dodon după ce PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.

„Există teren și timp (câteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale”, a scris Dodon pe Facebook.

„Cetățenii așteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie, în viața socială, în promovarea unor reforme eficiente, corecte și coerente cu conceptul de stat de drept. Avem de rezolvat multe probleme în țară, nu să ne certăm între noi, fiindcă este și iresponsabil, și imatur, după greutățile și riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni”, se mai arată în mesajul lui Dodon.

Președintele a îndemnat toate fracțiunile parlamentare din coaliția de guvernare să demonstreze „în această perioadă tensionată calm, chibzuință și luciditate”.

„Să nu dea foc la casă din supărare și furie. Încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare, și eventual alegerile anticipate. Dați dovadă de inteligență politică, nu doar de rigiditate în promovarea unor proiecte personale. Respectați Constituția țării, înainte de toate. Pace tutor”, a mai scris Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here