Prim-ministra Maia Sandu declară că ambasadorii cu care a avut aseară o întâlnire la Guvern susțin eforturile Cabinetului de miniștri de a reforma justiția.

Întrebată în cadrul unei emisiuni de la Pro TV ce s-a discutat la întâlnirea cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, prim-ministra a declarat că le-a explicat de ce Guvernul a decis să își asume răspundere în fața Parlamentului.

„Le-am explicat din perspectiva noastră de ce a fost nevoie de această măsură. Toată lumea sprijină o reformă autentică a justiției și ei au insistat și astăzi pe faptul că vor putea sprijini Republica Moldova financiar și cu asistență tehnică și la nivel diplomatic dacă țara va face reforme pe această cale. Toată lumea înțelege că lipsa unei justiții adevărate este cel mai mare impediment pentru dezvoltarea țării”, a spus Sandu.

„Asta înseamnă că ei ne sprijină. Ei sprijină reforma în general și cred în intenția autentică a acestui Guvern de a promova această reformă. Nu s-au exprimat neapărat pe această lege, pentru că nu sunt specialiști. Dar ne sprijină în efortul de reformare a justiției pentru că au văzut suficiente acțiuni din partea noastră ca să înțeleagă că efortul nostru este unul autentic, că noi chiar vrem să construim o justiție adevărată”, a adăugat Maia Sandu.

De menționat că, mai mulți ambasadori acreditați în Republica Moldova au avut o întâlnire cu președintele Igor Dodon, iar ulterior au mers la Guvern, unde au discutat cu prim-ministra Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here