Premierul Maia Sandu susține că nu va renunța la proiectul de asumare de răspundere privind modificările la Legea Procuraturii, acuzându-l pe președintele Igor Dodon că i-ar fi frică de justiție.

„Pe masă noastră s-au adunat mai multe subiecte, sunt mai multe îngrijorări care țin de cine încearcă să-și subordoneze anumite instituții ale statului și dacă vorbim de justiție, încercările pe care le-am făcut până acum au fost subminate de anumite personaje foarte toxice. Dacă va amintiți cum se comportau anumiți judecători la început. Acest mod în care ei se comportă, curajul în sensul negativ al cuvântului pe care-l au, mă duce la gândul că au un anumit sprijin politic, care nu este spus public. Dacă ne gândim poate veni doar din partea domnului Igor Dodon”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Totodată, Sandu s-a arătat sigură să șeful statului înțelege că la Procuratura Generală se vrea un procuror independent, dar are suspiciuni că, din cauza fricilor pe care le are, acesta vrea să controleze el instituția.

„Dodon înțelege că eu nu vreau să pun un procuror care să mi se subordoneze”, a spus premierul.

Cât despre faptul că nu a discutat cu socialiștii înainte să facă anunțul că-și asumă răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, Maia Sandu susține că nu a avut timp pentru asta.

„Nu este timp, ori trebuie anulat acest ordin și propusă o altă soluție, ori trebuia expediată lista care a fost pregătită de comisia precedentă, deci era foarte clar că nu avem timp să stăm două săptămâni la vorba că să venim cu această soluție. E clar că de partea cealaltă, pornind de la lucrurile pe care le-am văzut, de la anumite jocuri făcute pe sub masă, că există frică de justiție adevărată.”, a spus Maia Sandu.

În aceeași ordine de idei, premierul a precizat că proiectul a fost discutat la Ministerul Justiției.

Pe subiectul reformării justiției, Maia Sandu a spus că a discutat și cu ambasadorii acreditați în țară noastră. Premierul le-a explicat de ce a fost nevoie de acest proiect, adăugând că „toată lumea sprijină o reforma autentică a justiției”, iar partenerii externi vor sprijini Moldova dacă va fi reformat acest domeniu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here