Premierul Maia Sandu și socialiștii nu au ajuns la un acord privind viitorului Guvernului, în cadrul întrevederii care a avut loc, la 09:00, la Parlament.

Ei au acuzat-o pe premierul Maia Sandu că ar fi încălcat acordul politic semnat în septembrie, făcând referire inclusiv la prevederea privind alegerea procurorului general.

„Înțelegerea a fost grav sfidată de către colegii din Blocul ACUM, de către doamna premier. Toate aceste prevederi au fost respectate cuvânt în cuvânt de către fracțiunea socialiștilor. La 6 noiembrie s-a pus cruce pe lege. Sandu pe la spate, mișelește, a venit cu o lege prin care dorește dumneaei, personal, să selecteze candidații la funcția de procuror general. Astfel ea desconsideră cea mai mare fracțiune din Parlament, cea a socialiștilor”, acuză fracțiunea PSRM.

Potrivit socialiștilor, Maia Sandu a „schimbat regulile de joc în timpul jocului”.

„Astăzi vedem o simbioză între Plahotniuc și Filat în chipul Maiei Sandu”, a acuzat deputatul socialist Vasile Bolea.

Socialiștii susțin că i-au transmis premierului că își doresc „să păstreze coaliția și Guvernul”, dar că se simt „desconsiderați”.

„Unica soluție de ieșire din această situație este să retragă acest poriect prin care și-au angajat răspunderea. Să stăm aici, în Parlament, să discutăm asupra acestui proiect, dacă insistă pe el, și să-l votăm aici”, a mai spus Vasile Bolea.

El a mai menționat că Maia Sandu le-a „dat de înțeles” că cei din ACUM „nu au nevoie de Parlament și că pot să facă tot ce-și doresc prin asumare de răspundere”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here