Inspectoratul Național de Probațiune a lansat un spot împotriva șofatului în stare de ebrietate, care ar putea să pună pe gânduri pe cei care au de gând să conduce automobilele beți.

Spotul este realizat în colaborare cu Zebra Show și prezintă un șofer beat, care are discuții cu un polițist, un medic și un preot, înainte de a porni mașina.

Viața are prioritate! Alăturați-vă campaniei #SALV ! #Stop_alcool_la_volan

Nu e nimic mai important decât viața dumneavoastră și a celor dragi!Doar în mâinele noastre este soluția!!!! Doar împreună putem să oprim acest fenomen!!! De aceea vă îndemn să vă alăturați campaniei noastre #SALV #Stop_alcool_la_volan, nu numai prin like-uri și distribuiri, ci și prin acțiuni față de noi, față de prieteni, față de cei apropiați!! #TU_DOAR_TU_POȚI_SALVA_O_VIAȚĂ !!!!!!

Publicată de Inspectoratul Național de Probațiune – Ministerul Justiției al RM pe Joi, 7 noiembrie 2019

Asta în condițiile în care în primele nouă luni din 2019, polițiștii de patrulare au depistat şi amendat 3751 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate, potrivit datelor Inspectoratului General de Patrulare (INP).

Din cauza şoferilor băuţi au avut loc 117 accidente rutiere, în urma cărora 30 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 134 au rămas cu diverse traumatisme.

Conform legislației în vigoare, permisul șoferilor ce conduc în stare de ebrietate este ridicat imediat pentru o perioadă de la șase luni – în cazul primei abateri și până la trei ani – în cazul abaterii repetate.

De asemenea, mașina șoferului aflat la volan în stare de ebrietate este transportată la o parcare specială, în cazul în care șoferul nu este însoțit de către o persoană capabilă să conducă ori nu va găsi o persoană care să urce la volan în locul lui.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here