imagine simbol

Fostul procuror de la Edineț, Gheras Corneliu, a fost condamnat la 7 ani de închisore pentru corupere pasivă. Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), decizia aparține Curții de Apel Bălți, după ce a admis apelul procurorului care a prezentat acuzarea de stat și a fost pronunțată noua hotărâre.

Astfel că, Gheras Corneliu va petrece următorii 7 ani într-un penitenciar de tip închis și i-a fost aplicată amenda de 80.000 de unități contravenționale. Totodată, a fost menținut sechestrul, fiind confiscați în contul statului 17 mii euro, bani adunați în urma săvârșirii infracțiunii. Acesta a fost luat sub strajă direct din sala de judecată.

Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că, procurorul din cadrul Procuraturii Edineț a fost achitat de prima instanță. Verdictul fiind dictat de către Judecătoria Edineț.

Magistratul a fost eliberat din funcție în primăvara anului 2017, după ce Procurorul General a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii, în acest sens, iar dosarul penal intentat pe numele său a fost trimis în judecată.

Mai exact, procurorul a fost acuzat că a pretins şi primit 20 de mii de lei de la o persoană, care era urmărită penal pentru furtul unui telefon mobil, iar Gheras a cerut bani pentru a închide cazul.

Conform acțiunilor de urmărire penală, fostul procuror a primit banii în trei tranşe: prima dată 10 mii de lei, iar ulterior, câte 5 mii, fiind reţinut imediat după primirea de la petiţionar a ultimei tranşe de bani. Mijloacele financiare au fost depistate şi ridicate în cadrul percheziţionării automobilului personal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here