Fostul premier Ion Sturza face o paralelă între situația politică actuală și cea de la finalul anilor 90, când s-a aflat și el în fruntea Guvernului. În opinia sa, situația este una asemănătoare, iar Maia Sandu nu ar trebui să repete greșelile pe care le-a făcut el.

Sturza amintește că atunci când a venit în fruntea Executivului situația economică era una extrem de proastă, dar că lucrurile s-au redresat destul de rapid. Chiar și așa, el a fost demis.

„După demisie, popularitatea a crescut și mai mult. La noi îi iubesc pe cei obijduiți.
Dar, atenție! Nu pe mult timp. La distanță de un an, nu mai rămăsese mai nimic. Partenerii externi? Fiți serioși! Ei lucrează cu guvernele
existente, nu cu cele imaginare!
Retorica mea a fost exact ca a Maiei Sandu astăzi – se va prăbuși tot, nu se vor plăti salarii, nu vor veni bani din exterior, vor avea de suferit reformele în interesul poporului etc.
Nu s-a prăbușit nimic. Succesorii comuniști au păstrat reformele, au revenit la programe cu FMI și BM și a început procesul de asociere cu
UE. Cu România a fost o perioadă de maximă dragoste”, a comentat Ion Sturza.

El susține că dacă ar f făcut politică, dar nu tehnocrație și nu se încăpățâna să fie așa cum „vreau eu (moft juvenil), Moldova astăzi arata altfel. Poate că eram membri ai UE și NATO”.

„Aroganța, maximalismul, lipsa de experiență, capacitatea redusă de a înțelege cum e în politică mi-au jucat festa, politic vorbind.
Și a mai fost un lucru. „Dragostea” unei părți a populației, care mă făcea să cred că sunt iubit și susținut. O corupere morală și pasională
extrem de infidelă. Să știți că și în politică de la dragoste până la ură este doar un pas!”, a mai comentat fostul premier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here