Un deputat socialist anunță că Guvernul Sandu va fi demis: Nu avem altă cale

Autor: , in Politic / Populare / 11 noiembrie, 2019, 16:48

Guvernul Sandu va fi demis dacă până mâine premierul nu-și va retrage proiectul de asumare de răspundere privind modificările la Legea Procuraturii, susține deputatul socialist Grigore Novac. 

Novac acuză că inițiativa premierului este în mod vădit anticonstituțională și inacceptabilă, chiar dacă Maia Sandu a propus ca modificările la lege să nu fie aplicate până la un aviz din partea Comisiei de la Veneția.

„În aceste condiții, pentru a se evita impunerea unui proiect anticonstituțional și eronat politic, fracțiunea socialiștilor nu are altă cale decât să dea un vot de neîncredere Guvernului Sandu. Noi am anunțat deja, acum câteva zile, cât se poate de ferm, că doamna premier, împreună cu cei care îi susțin inițiativa ilegală, au două opțiuni. Două, nu trei: fie că este retrasă inițiativa de subordonare politică a procurorului, fie moțiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi votată la următoarea ședință a Parlamentului”, menționează Novac.

Totuși, Novac a spus că premierul mai are timp să-și retragă inițiativa până mâine.

Reacția vine după ce premierul Maia Sandu a anunțat că insistă ca lista scurtă cu candidați pentru funcția de procuror general să fie propusă de către Guvern, dar vine cu o soluție de compromis pentru socialiști, angajându-se să aștepte expertiza Comisiei de la Veneția asupra proiectului de lege privind modificările la Legea Procuraturii.

„După intrarea legii în vigoare, pentru a activa mecanismul nou de preselectare a candidaților și retragerea moțiunii de cenzură, noi vom expedia legea pentru care ne-am asumat răspunderea spre expertizare Comisiei de la Veneția. Îmi asum angajamentul public să nu expediez lista scurtă de candidați către CSP înainte de a primi avizul Comisiei de la Veneția asupra acestei legi. Astfel Guvernul își va putea continua activitatea”, a menționat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X