Democratul Adrian Candu susține că Guvernul condus de Maia Sandu a căzut pentru că a fost „incapabil” să ofere oamenilor rezultate, astfel a revenit acolo de unde a pornit, adică în stradă.

„Guvernul a eșuat. Una este să fii în stradă și alta este să fii la guvernare. Este mult de muncă, oamenii deja nu sunt alături de tine, dar în fața ta și așteaptă lucruri concrete pentru o viață mai bună. Însă pentru că ești incapabil să le oferi – vrei să revii lângă ei, ca să-ți recuperezi raitingul politic. Și ce faci ca asta să pară natural? Ceea ce am văzut în aceste zile”, a scris Candu pe o rețea de socializare.

Acesta spune că, din punct de vedere politic, și-ar fi dorit ca Guvernul Sandu să rămână în funcție și să „continue să piardă încrederea populației, fiindcă asta îl așteaptă pe un guvern incapabil”.

„Timp de jumătate de an, Guvernul Sandu în această componență a demonstrat incapacitate, ineficiență, lașitate, eșec. Un guvern care se laudă cu bani împrumutați, puși pe spatele cetățenilor, dar nu cu realizări și proiecte pentru oameni. Un guvern care a suspendat și a trunchiat programe reale pentru cetățeni, de care deja beneficiau: Prima Casă, O nouă viață, tichete de masă, ajutor de 600 de lei. Un guvern care a majorat tarife, taxe și impozite, în loc să creeze condiții pentru un trai mai ușor pentru cetățeni”, se mai arată în mesajul democratului.

Amintim că, Guvernul condus de Maia Sandu a căzut la exact 5 luni de la preluare atribuțiilor, fiind demis în urma unei moțiuni de cenzură votate de 63 de deputați de la PSRM și PD.

În urma unei dezbateri a moțiunii de cenzură care a durat peste două ore, deputații socialiști și cei democrați au hotărât să susține demiterea Executivului.

Deși moțiunea a fost înaintată ca urmare a asumării de răspundere a Executivului pe un proiect privind modificări la Legea Procuraturii, discuțiile s-au axat în mare parte doar pe probleme economice și sociale, democrații și socialiștii venind cu mai multe reproșuri la adresa cabinetului de miniștri.

De cealaltă parte, premierul a prezentat mai multe statistici în favoarea Executivului pe care-l conduce, acuzând socialiștii și președintele Igor Dodon că și-au dorit căderea Guvernului din cauza unor interese de grup și pentru că nu-și doresc o justiție liberă.

În aceste condiții, Guvernul își va continua mandatul, cu atribuții limitate, până la învestirea unui nou cabinet de miniștri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here