Dorin Chirtoacă: „Astăzi nu este vorba de căderea Guvernului Sandu, este despre încă o palmă dată justiției și statului de drept”

Autor: , in Politic / 12 noiembrie, 2019, 17:35

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, susține că „astăzi nu este vorba de căderea Guvernului Sandu, ci despre încă o palmă dată justiției și statului de drept, un cuțit în spate fiecărui cetățean al Republicii Moldova”. Reacția vine după ce deputații PSRM și PD au votat pentru demiterea Cabinetului de Miniștri, condus de Maia Sandu.

Potrivit lui Chirtoacă, Dodon și PSRM au găsit susținere la „aliații săi eterni din PD, pentru a da jos Guvernul Sandu și pentru a moșteni sistemul mafiot al lui Plahotniuc”.

„Asumarea Guvernului pentru legea privind procurorul general l-a demascat pe Dodon, care a trișat la preselecție, la fel ca și la concursurile pentru CC, CNA etc. Astfel Dodon și PSRM și-au dat aramă pe față. Dodon, PSRM și PD au demonstrat, încă o dată, că sunt în stare de orice, pentru a împiedica alegerea unui procuror general independent, la fel cum a făcut și Plahotniuc”, a scris președintele PL într-o postare pe o rețea de socializare.

Chirtoacă este sigur că cetățenii Republicii Moldova vor „mătura” cele trei fracțiuni parlamentare, PSRM, PD și PP Șor, și că, în acest sens, primul va fi Igor Dodon.

„De azi, începe numărătoarea inversă pentru ei toți, la fel cum a început și pentru Plahotniuc, în vara anului trecut”, a precizat politicianul.

Reamintim că, guvernul condus de Maia Sandu a căzut la exact 5 luni de la preluarea atribuțiilor, fiind demis în urma unei moțiuni de cenzură votate de 63 de deputați de la PSRM și PD.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *