Litvinenco îi recomandă lui Dodon să nu își „irosească timpul prețios” și să nu vină cu propuneri „ipocrite” către Blocul ACUM

Autor: , in Politic / 12 noiembrie, 2019, 16:38

Deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, îi recomandă președintelui Igor Dodon să nu își „irosească timpul prețios” și să nu vină cu propuneri „ipocrite” de reformare a coaliției cu Blocul ACUM.

Potrivit lui Litvinenco, odată cu demiterea Guvernului Sandu prin votul PSRM și PDM „zarurile au fost aruncate”, iar acordul dintre cele două părți și-a încheiat existența.

„Sigur că nu este încă luată o decizie la partid, dar așa o părere personală pe care o voi susține cu vehemență. Igor Dodon să nu-și irosească timpul preţios şi să nu vină cu propuneri ipocrite de refacere a alianţei cu Blocul ACUM. Zarurile au fost aruncate. Acordul şi-a încheiat existenţa o dată cu demiterea iresponsabilă a Guvernului Maia Sandu. Să guverneze cu cei cu care au demis Guvernul. Și lăturași pot să-și ia”, a reacționat Sergiu Litvinenco.

Amintim că, Guvernul condus de Maia Sandu a căzut la exact 5 luni de la preluare atribuțiilor, fiind demis în urma unei moțiuni de cenzură votate de 63 de deputați de la PSRM și PD.

În urma unei dezbateri a moțiunii de cenzură care a durat peste două ore, deputații socialiști și cei democrați au hotărât să susține demiterea Executivului.

Deși moțiunea a fost înaintată ca urmare a asumării de răspundere a Executivului pe un proiect privind modificări la Legea Procuraturii, discuțiile s-au axat în mare parte doar pe probleme economice și sociale, democrații și socialiștii venind cu mai multe reproșuri la adresa cabinetului de miniștri.

De cealaltă parte, premierul a prezentat mai multe statistici în favoarea Executivului pe care-l conduce, acuzând socialiștii și președintele Igor Dodon că și-au dorit căderea Guvernului din cauza unor interese de grup și pentru că nu-și doresc o justiție liberă.

În aceste condiții, Guvernul își va continua mandatul, cu atribuții limitate, până la învestirea unui nou cabinet de miniștri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *