Raportorul Parlamentului European pentru Moldova îndeamnă „proeuropenii” să formeze o nouă coaliție la Chișinău

Autor: , in Politic / 12 noiembrie, 2019, 15:48

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, îndeamnă forțele proeuropene din Legislativul de la Chișinău să se așeze la masa de negocieri după demiterea Guvernului Sandu.

În opinia lui Tudorache, „oamenii politici din Republica Moldova nu trebuie să uite nicio clipă singurul obiectiv care contează atât în prezent, dar și în viitor: traseul european al țării lor”.

„Înțelegem jocul democratic, schimbările politice, deciziile de partid sau orice formă de interes de moment, dar ele pot fi acceptabile doar dacă nu afectează acest traseu european. Să înțelegi care este destinul politic al națiunii tale și că el nu se poate împlini fără convingeri proeuropene este fundamental pentru orice politician bine intenționat. Este o chestiune de responsabilitate politică față de dorința cetățenilor moldoveni și, în același timp, o datorie morală pentru partenerii pe care îi dorești alături de tine”, a comentat Tudorache.

El a lăsat de înțeles că și-ar dori, la Chișinău, o coaliție de guvernare între forțele proeuropene din Parlament.

„Este nevoie, prin urmare, de o acțiune rapidă pentru a se oferi asigurările necesare că traseul proeuropean nu este deraiat în niciun fel. Așteptăm semnalele corecte care se vor da în urma negocierilor din zilele viitoare și îmi exprim speranța că nu vom avea niciun fel de surprize neplăcute din partea oamenilor politici din Republica Moldova. Și e foarte important ca toți actorii politici proeuropeni de la Chișinău să pună interesul național deasupra orgoliilor politice și să se așeze la masa negocierilor cu cele mai bune intenții”, a mai comentat Tudorache.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X