Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat de origine turcă este cercetat penal pentru uz de fals în acte oficiale. Bărbatul s-a prezentat printre pasagerii cursei aeriene Chișinău-Istanbul, pe sensul de ieșire din țară. În timpul controlului, acesta s-a legitimat cu pașaportul veridic emis de către autoritatea competentă a Turciei. Însă, a scos întâmplător din buzunar și o carte de identitate românească falsificată.

Incidentul a avut loc ieri, în Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit polițiștilor, la controlul de frontieră s-a apropiat un bărbat în vârstă de 36 de ani. Acesta, la început, a prezentat pașaportul veridic, însă, a fost observat prin oglindă, cum a scos întâmplător din buzunar și o carte de identitate românească, iar apoi brusc a pus-o înapoi.

Polițistul de frontieră a cerut bărbatului să prezinte și alte documente pe care le deține, dar a refuzat, spunându-i că nu mai posedă vreun alt act de călătorie. Prin urmare, acesta a fost supus controlului de nivelul doi, ce implică verificări suplimentare, unde s-a depistat acea carte de identitate românească, cu semne vădite de falsificare.

În cele din urmă, documentul a fost ridicat și transmis la expertiză.

Bărbatul este cercetat pentru deţinerea documentelor oficiale false. Acesta riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here