(VIDEO) Momentul în care o rachetă lansată din Fâșia Gaza lovește una dintre cele mai circulate autostrăzi din Israel

Autor: , in Externe / 12 noiembrie, 2019, 17:54

Peste 50 de rachete au fost lansate către Israel din Fâșia Gaza, după ce forțele armate israeliene au desfășurat o operațiune în care a fost ucis liderul grupului Islamic Jihad, informează Haaretz.

Tensiunile au escaladat din nou între Israel și Fâșia Gaza după ce autoritățile de la Tel Aviv au confirmat uciderea lui Baha Abu al-Ata într-o operațiune comună a armatei și a serviciului de securitate Shin Bet. Baha Abu al-Ata s-ar fi aflat în spatele ultimelor atacuri cu rachete lansate împotriva Israelului în ultima perioadă.

La scurt timp, Islamic Jihad și gruparea Hamas au anunțat că vor răspunde atacului. Ulterior, peste 50 de rachete au fost lansate către teritoriul Israelului. Jumătate din țară a intrat în stare de alertă. Sistemul de apărare antiaeriană Domul de Fier a interceptat 20 de rachete. Una dintre rachetele lansate a lovit o casă, iar alta a lovit o intersecție de pe o autostradă intens circulată, în apropiere de Ashdod, cel mai mare port din Israel.

Israelul se pregătește pentru noi atacuri, drept urmare școlile și toate toate activitățile non-esențiale din zonele vizate au fost suspendate. Autoritățile locale au ordonat deschiderea adăposturilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *