(DOC) Procuratura Anticorupție investighează dacă PSRM a folosit bani din offshore-urile din Bahamas pentru prezidențiale

Autor: , in Social / 13 noiembrie, 2019, 18:02

Procuratura Anticorupție gestionează o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor, în cadrul urmăririi penale fiind vizată și activitatea întreprinderii Exclusiv Media SRL, fondatorul căreia este deputatul socialist Corneliu Furculiță.

Potrivit procurorilor, la etapa actuală sunt în desfășurare acțiuni de urmărire penală, concomitent sunt așteptate răspunsuri la cererile de comisie rogatorie formulate de către organul de urmărire penală.

Amintim că, deputații Iurie Reniță, Octavian Țicu și Lilian Carp au cerut procurorului general interimar, Dumitru Robu, să investigheze modul în care a fost finanțată campania electorală din 2016 a PSRM, declarând că există suspiciuni că socialiştii că ar fi participat la scheme de spălare de bani proveniți din străinătate.

Cei trei fac referire la investigațiile Serviciului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din cadrul CNA, care ar arăta că începând cu anul 2016 mai multe persoane fizice și juridice de Republica Moldova au participat activ într-o schemă de spălare a banilor în proporții deosebit de mari cu provenienţă necunoscută, prin intermediul unor companii offhsore înregistrate în Bahamas.

De menționat că o investigație a RISE Moldova scotea la iveală, în septembrie 2016, că socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depășește cu mult bugetul PSRM de la alegerile locale din 2015.

Banii au intrat în Republica Moldova cu câteva luni înainte de prezidențiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului. Unii dintre ei sunt politicieni și au urcat pe muntele Athos alături de Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X