Chicu explică graba în care a fost învestit Guvernul: „Reforma justiției” e de vină

Autor: , in Politic / Populare / 14 noiembrie, 2019, 14:45

Noul premier Ion Chicu explică graba în care a fost învestit Guvernul prin faptul că există necesitarea „urgentă” de a revizui proiectul de reformare a justiției și de a-l retrimite spre avizare Comisiei de la Veneția.

El a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută după învestirea Guvernului, că următoarea reuniune a Comisiei de la Veneția va avea loc la începutul lunii decembrie, iar până atunci proiectul de reformă a justiției trebuie ajustat conform recomandărilor și retrimis spre avizare.

„În câteva ore trebuie să ajustăm proiectul reformei justiției rapid. Dacă nu-l trimitem acum, vom rata implementarea reformei până în iunie. Asta în mare parte explică viteza. Într-o noapte am elaborat viziunea noastră, programul, am adunat echipa noastră de profesioniști apolitici și ne asumăm promovarea acestei reforme”, a declarat Chicu.

El a mai spus că programul său de guvernare are două „compartimente primordiale”. Primul este „restabilirea funcționalității autorităților publice centrale și asigurarea securității energetice a țării”.

Iar al doilea va fi „promovarea proiectelor sociale lansate de către președinție și fostul Guvern”.

Chicu declarase anterior că mandatul e doar pentru un an de zile, până când ar urma să aibă loc alegerile prezidențiale.

Guvernul Chicu a fost învestit în mai puțin de 24 de ore de la anunțarea, de către președintele Igor Dodon, a candidatului pentru funcția de premier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X