Cum s-au repartizat ministerele: Majoritatea la Dodon, Economia la PD

Autor: , in Politic / Populare / 14 noiembrie, 2019, 13:13

Guvernul Chicu, pe cale să fie votat de către Partidul Democrat și Partidul Socailiștilor, este format, într-o proporție covârșitoare, din apropiați ai președintelui Igor Dodon. Este vorba despre foști sau actuali consilieri ai lui Dodon sau rude ale acestuia. 

Astfel, consilierii lui Dodon, foști sau actuali, preiau ministerul Apărării (Victor Gaiciuc), Ministerul Afacerilor Interne (Pavel Voicu), Ministerul Educației (Corneliu Popovici), Ministerul Sănătății (Viorica Dumbrăveanu), Ministerul Agriculturii (Ion Perju) și Ministerul Afacerilor Exnterne și Integrării Europene (Aureliu Ciocoi).

La Ministerul Justiției va merge Fadei Nagacevschi, juristul socialiștilor și consilier al președintei Parlamentului Zinaid Greceanîi.

Singurele portofolii care merg la oameni mai apropiați de către Partidul Democrat sunt cele de la Finanțe și Economie.

Serghei Pușcuța, actualul șef al FISC-ului, a fost promovat în funcție la începutul anului 2016, chiar de către Guvernul premierului Filip. Pușcuța este însă și un apropiat al lui Igor Dodon, alături de care a activat în perioadă guvernării comuniste de după anul 2005. Mai mult, șeful statului a avut cuvinte de laudă la adresa lui Pușcuța în ultimii ani, de când acesta a preluat în gestiune FISC-ul

Cea mai surprinzătoare numire pare la Ministerul Economiei, acolo unde Igor Dodon a declarat în mai multe emisiuni televizate, în ultima perioadă, că l-ar vedea pe directorul ZEL Bălți, Marin Ciobanu.

În funcție a fost numit, în schimb, Anatol Usatîi, om promovat în ultimii ani de către Partidul Democrat. Mai întâi el a fost viceministru al Transporturilor, în 2015, perioadă când portofoliul aparținea Partidului Democrat.

Ulterior a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe domeniul construcțiilor și infrastructurii drumurilor. El a fost și unul dintre principalii responsabili ai programului electoral al Partidului Democrat, „Drumuri Bune”.

În gestiunea Ministerului Economiei se află instituții despre care, în ultima perioadă, s-a spus că ar fi ținta unor scheme care au redirecționat zeci de milioane de lei lunar către Partidul Democrat și oameni afiliați acestui partid.

Este vorba, în special, de Metalferos, Moldtelecom sau Calea Ferată

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X