(FOTO) Patru penitenciare din țară, în proces de reabilitare. Cât valorează lucrările de reconstrucție

Autor: , in Social / 14 noiembrie, 2019, 13:25

Condiții mai bune pentru deținuții din Republica Moldova. Administrația Națională a Penitenciarilor (ANP) anunță despre lucrările de reabilitate a infrastructurii penitenciare în patru instituții din țară. Este vorba de Penitenciarul nr.10-Goian, Penitenciarul nr.3-Leova, Casa de arest din municipiul Bălți și despre noul Penitenciar din Capitală.

Potrivit ANP, reconstrucția Penitenciarului nr.10-Goian, cu investiții de circa 36,3 milioane de lei, presupune renovarea a trei blocuri: blocul de detenție, blocul pentru instruirea deținuților minori și blocul medical. Totodată, construcția unui teren sportiv multifuncțional, cazangeriei, înlocuirea tuturor rețelelor exterioare inginerești (apă, canalizare, electrificare, reabilitarea substației de transformare a energiei electrice), construcția stațiilor de purificare a apelor reziduale și celor provenite din precipitații. Gradul de executare a lucrărilor de reconstrucție la ziua de azi este de 94%.

Pe ultima sută de metri este reconstrucţia clădirilor Penitenciarului nr.3-Leova. Aici au fost investiți circa 35,4 milioane de lei, din bugetul de stat. Obiectul presupune reconstrucția unui bloc de detenție cu capacitatea de 110 locuri la regim inițial, curți de plimbare, un teren multifuncțional de sport, reabilitarea infrastructurii logistice (apă, canalizare, termoficare), construcția unei noi cazangerii și montarea unui turn de alimentare cu apă potabilă. Gradul de executare este la nivel de 99%, fiind investită suma de 2 milioane de lei. Clădirile vor fi date în exploatare la finele anului 2019.

Casa de arest din municipiul Bălți este un obiectiv de construcție complexă, ce cuprinde 4 blocuri de detenţie cu spaţii aferente și turnul de legătură. Obiectul presupune 34% de lucrări executate, fiind investită suma de 25 milioane de lei. La moment, se realizează lucrări de replanificare a spațiilor interioare.

Cu privire la noul Penitenciar din municipiul Chișinău, lucrările de construcție sunt în proces de planificare. Acesta prevede o capacitate de 1.536 deținuți (1.176 deținuți de gen masculin cu statut de preveniți, inclusiv celule pentru persoane cu dizabilități), 140 deținuți de gen feminin cu statut de preveniți, inclusiv celule pentru persoane cu dizabilități), 128 deținuți din deservirea gospodărească, 36 deținuți din categoria protecției martorilor, inclusiv celule pentru persoane cu dizabilități, 56 locuri în blocul medical, 44 de persoane pentru secția boli somatice și 12 persoane pentru tratamentul TB. Termenul de implementare a proiectului a fost extins până la sfârșitul anului 2022.

Sursa foto: anp.gov.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • deci ei se prigatesc sa transforme tara in tara de banditi nu de oameni cu cultura si educatie! Bravo!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X