(FOTO) Peste 20 de șoferi au încercat să mituiască polițiștii de patrulare. Suma a ajuns până la 4.000 de lei

Autor: , in Social / Uncategorized / 14 noiembrie, 2019, 16:33

Șoferii sunt tot mai atrași să dea mită polițiștilor de patrulare, când sunt prinși pentru diverse încălcări și vor „să iasă uscați la suprafață”. Astfel că, aceștia pun lângă schimbătorul de viteze sau pe torpedoul mașinii de poliție de la o sută de lei până la patru mii de lei. Timp de o lună, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a înregistrat 28 de cazuri de tentative de mituire a polițiștilor de patrulare. Cazurile au fost imediat raportate, iar conducătorii auto au fost escortați pentru audieri.

„Banii au fost lăsați pentru ca să nu fie întocmite procese-verbale pentru diverse încălcări, cum ar fi: conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, depășirea limitei de viteză admisă, lipsa permisului de conducere, nerespectarea cerințelor marcajului rutier, lipsa vinietei, precum și încălcarea regulilor de exploatare a autovehiculului”, precizează oamenii legii.

Darea de mită a unui funcționar public atrage răspunderea penală şi este calificată ca infracţiune.

În cazul în care cunoașteți sau sunteți forțați să luați parte la acțiuni cu caracter corupțional din partea polițiștilor, apelați necondiționat la numărul scurt 1520.

Sursa foto: facebook.com/INP
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X