Guvernul Chicu a trecut de votul Parlamentului, cu susținerea PDM-PSRM

Autor: , in Politic / Populare / 14 noiembrie, 2019, 14:27

Guvernul Chicu a fost votat astăzi în Parlament, cu voturile a 62 de deputați PSRM și PDM. Deputații din Blocul ACUM au părăsit sala de ședințe a Legislativului în timp ce a fost votat Guvernul.

Prezentând programul de guvernare în fața deputaților, Chicu, care a fost ministru al Finanțelor în Guvernul democratului Pavel Filip, a declarat că apreciază toate programele sociale implementate până în luna iunie curent și nu înțelege de ce acestea au fost știrbite de Cabinetul de miniștri condus de Maia Sandu.

Mai mult, Chicu a avut doar critici la adresa Guvernului Sandu și a promis „reangajarea în instituțiile publice a profesioniștilor tehnocrați disponibilizați de guvernul precedent pe criterii politice”.

Democrații susțin că au decis să susțină Guvernul Chicu deoarece „orgoliu și rânza moldoveanului nu le-au permis celor din Blocul ACUM să înceapă o discuție cu noi”.

Referitor la componența Guvernului, liderul PDM Pavel Filip a declarat că „sunt foști colegi și ar fi ciudat să spunem că nu sunt profesioniști”.

„Cu unii am lucrat în echipă și cred că și-ar face bine meseria. Dacă am fi fost la guvernare, cred că am fi pus aceleași persoane. Votul nostru de astăzi nu este un cec în alb. Vom critica atunci când acest Guvern va greși și îl vom lăuda când va implementa reforme pentru oameni”, a a declarat Pavel Filip.

La rândul său, socialiștii și-au exprimat susținerea pentru acest Guvern, acuzând totodată Blocul ACUM de intenția de a arunca țara în haos.

Reprezentanții Blocului ACUM au avut însă doar critici la adresa lui Chicu, PSRM și PDM. În discursul său, vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, a amintit că Ion Chicu a făcut parte din Guvernul Filip, acuzat până recent inclusiv de socialiști de uzurparea puterii de stat.

„Mă întreb și îi întreb pe deputații socialiști, unde era domnul Ion Chicu în perioada 8-14 iunie, când colegul Vlad Bătrîncea îi ajuta pe unii colegi socialiști să găsească unde să doarmă. Atunci domnul Chicu dormea acasă, în liniște. Noi am făcut comisie de anchetă privind uzurparea puterii în stat, iar domnul Chicu se numără printre membrii Guvernului care a uzurpat puterea”, a declarat Alexandru Slusari.

La rândul său, secretarul general al PAS, Igor Grosu, a calificat Guvernul Chicu nu tehnocrat, acum se autodeclară, ci un Guvern PD-PSRM care va „reînvia toate schemele”.

„Demult nu am asistat la o învestire atât de palidă, pe alocuri leșinată și lipsită de suflet. Probabil așteptarea domnul Chicu din august până acum ca să preia Guvernul l-a consumat. Toată încercarea de a ambala acest guvern în haină democrată nu ține. Acesta este un Guvern PD-PSRM. Avem un regret, dar asta cred că va fi pentru un timp foarte scurt. 3 instituții în stat vor ajunge să fie subordonate lui Igor Dodon. Dar sunt sigur că acest lucru nu va dura foarte mult”, a declarat Igor Grosu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X