Igor Dodon înaintează noului Guvern o „foaie de parcurs”, în care cere ca „patrulele de carabinieri să revină pe străzi”

Autor: , in Politic / 14 noiembrie, 2019, 17:20

După învestirea noului Cabinet de miniștri, președintele Igor Dodon a venit cu o serie de recomandări către noua echipă, adunate într-o „foaie de parcurs”. Totodată, acesta a criticat fostul Guvern și a elogiat noul Executiv.

Criticând Guvernul condus de Maia Sandu, Dodon a declarat că timp de 5 luni acesta „a improvizat” și a dat dovadă de „ineficiență totală”

„Au fost cinci luni în care Guvernul a mers pe direcții opuse față de nevoile cetățenilor. Aş vrea ca o dată cu preluarea mandatului să se termine cu această improvizaţie şi să înceapă munca în folosul oamenilor. Guvernul votat astăzi este constituit pe o platformă social-economică. Vreau să vă atenţionez că nu aveţi în spate o majoritate politică şi nici o alianţă politică de guvernare, dar aveți o platformă social-economică care vă susţine în Parlament. Aţi fost votaţi nu pe baza unor afinităţi politice şi aţi primit un mandat care se limitează exclusiv la un singur aspect – soluţionarea problemelor cetăţenilor. Aveţi tot sprijinul meu şi al celor care v-au votul astăzi în Parlament atâta timp cât veţi da dovadă de eficienţă”, le-a declarat Dodon noilor miniștri.

Șeful statului a înaintat noului Guvern o „foaie de parcurs”, cu mențiunea „să reușim împreună cât mai curând schimbări în bine”.

Astfel, Dodon cere creșterea veniturilor cetățenilor, iar tarifele și prețurile să fie analizate și să fie luate măsuri în cazurile abuzive. Acesta mai cere educație și servicii medicale de calitate, drumuri de calitate și dezvoltarea economiei.

Cu referire la securitatea cetățenilor, Dodon cere ca „patrulele de carabinieri să revină pe străzi”, iar în ceea ce ține de reforma justiției acesta cere să fie revizuită în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

Președintele a avertizat noii miniștri că acești vor fi în funcții „atâta timp cât vor înregistra progrese în aceste domenii”.

„Nimeni nu se va putea afla în funcție dacă nu demonstrează eficiență, dat fiind că deja au fost pierdute câteva luni importante și nu ne mai putem permite să așteptăm. Nu aveți timp de acomodare, munca trebuie începută imediat”, a mai spus Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X