Sechestru de peste 3 milioane de lei aplicat în dosarul celor 31 de autobuze ISUZU

Autor: , in Social / Uncategorized / 14 noiembrie, 2019, 12:35

Procurorii au aplicat sechestru, în sumă de peste 3 milioane de lei, pe automobilele de lux și apartamentele persoanelor bănuite, implicate în dosarul achiziționării celor 31 de autobuze de model ISUZU pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

Potrivit oamenilor legii, sechestrul a fost aplicat săptămâna trecută, în urma ședințelor de judecată.

În rezultatul investigațiilor, la 8 noiembrie curent, a fost pornită urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari, care este investigată de comun cu procurorii PCCOCS.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă în mărime de până la 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani, în ambele cazuri cu (sau fără)interdicția de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

De asemenea, unei persoanei juridice, ar putea fi aplicată amenda de până la 550.000 lei, cu interdicția de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea acesteea.

Reamintim că la, 5 noiembrie curent, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală al IGP în comun cu procurorii PCCOCS au efectuat percheziții pe mai multe adrese din Chișinău, privind achiziția celor 31 de autobuze ISUZU.

Citește și Detalii despre perchezițiile efectuate la Parcul Urban de Autobuze: Procurorii au pornit o urmărire penală pe abuz de putere și abuz de serviciu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X