Tesla a anunțat că va construi o uzină în apropiere de Berlin, unde va produce viitorul SUV electric Model Y începând din anul 2021.

Tesla a definitivat în această lună planurile pentru construcția primei uzine pe teritoriul Europei, scrie Automarket.ro.

La capătul mai multor luni de analize cu privire la amplasamentul potrivit, CEO-ul Elon Musk a anunțat că noua uzină va fi construită la Berlin, în apropierea noului aeroport Berlin Brandenburg Airport, situat la aproximativ 18 kilometri sud de oraș.

La noua uzină, Tesla va produce viitorul SUV electric Model Y. „Giga Berlin. Vom produce mașini și baterii, începând cu Model Y”, a scris Musk pe contul său oficial de pe rețeaua de socializare Twitter.

Tesla nu a oferit niciun fel de detalii despre startul producției, însă într-un raport oficial din luna octombrie compania menționa că uzina europeană va fi gata în cursul anului 2021.

Pe lângă producția propriu-zisă a lui Model Y, Tesla va deschide la Berlin și un centru de design și inginerie, însă acesta va fi amplasat cel mai probabil chiar în oraș.

Chiar dacă aceasta va fi doar a treia uzină Tesla, aceasta va fi cunoscută drept Gigafactory 4. Gigafactory 1 este uzina Tesla din Nevada, în timp ce Gigafactory 3 este uzina din China unde producția este pe punctul de a începe. În schimb, Gigafactory 2 este o fabrică de panouri solare amplasată în New York. De asemenea, Tesla mai are o uzină de asamblare în Europa la Tilburg (Olanda).

Tesla Model Y este un SUV cu autonomie de până la 540 de kilometri care va fi disponibil opțional cu tracțiune integrală și în versiune cu 7 locuri. În Statele Unite, producția noului model va începe în vara anului 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here