Noul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, nu a evitat să elogieze, în 2016, așa-zisa „armată” din Donbas, formată din rebeli locali și mercenari ruși, care luptă pentru separatismul regiunii.

În cadrul unei alocuțiuni la Academia de Științe din luna noiembrie a anului 2016, în plin conflict armat dintre autoritățile constituționale ucrainene și rebelii separatiști, Gaiciuc a venit cu cuvinte de laudă la adresa celor din urmă.

El a elogiat „spiritul și credința” rebelilor separatiști, care și-ar „iubi patria” și astfel ar fi făcut față armatei ucrainene.

Asta în condițiile în care care rebelii separatiști primesc susținere militară și financiară de la Federația Rusă.

Pe 5 mai, într-o postare pe facebook, scriam că la şefia Apărării ar putea reveni cel care, prin luna noiembrie a anului trecut, de la tribuna Academiei de Științe, ridica în slăvi şi oferea ca exemplu „demn de urmat” mercenarii ruşi care luptă astăzi în Estul Ucrainei. Astăzi, portalul tribuna, scrie că „La Ministerul Apărării ar urma să vină în funcţia de ministru, generalul Victor Gaiciuc.” Igor Dodon este nașul de cununie al fiului mai mic al lui Victor Gaiciuc. Vă invit să vedeţi exemplul deşănţat oferit de Gaiciuc, atunci când vorbea despre eficienţa unei armate.

Publicată de Vasile Munteanu pe Vineri, 26 mai 2017

Potrivit „Crime Moldova”, pe Gaiciuc şi Dodon îi leagă o prietenie de mai mulţi ani, iar în 2011, relaţiile celor doi au devenit şi mai apropiate, după ce Igor Dodon a devenit naşul de cununie al lui Sergiu Gaiciuc, fiul mai mic al generalului.

De menționat că, în timpul campaniei prezidenţiale din toamna anului 2016, Victor Gaiciuc s-a remarcat prin contribuţia substanţială la victoria prietenului său. Mai mult, o anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice a dezvăluit că Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova, al cărei preşedinte era Victor Gaiciuc, ar fi stat la baza răspândirii informaţiilor calomnioase despre Maia Sandu, inclusiv despre aducerea celor 30 de mii de sirieni. Potrivit jurnaliştilor de la Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Uniunea Ofiţerilor a fost cea care a comandat, a achitat şi a distribuit pliantele cu informaţii false despre principalul contracandidat al lui Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here