Viorel Morari Foto: moldovacurata.md

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a solicitat Parlamentului să revizuiască legislația astfel încât să fie mărit numărul procurorilor și al personalului auxiliar din motiv că volumul de muncă al angajaților a crescut mult peste estimările făcute în perioada când a fost aprobat numărul de personal al Procuraturii.

Potrivit lui Morari, în condițiile actuale, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, impunându-se măsuri administrative pentru soluționarea acestei chestiuni.

Mai mult, Morari spune că în cazul unui volum mare de lucru există pericolul admiterii erorilor în efectuarea investigației, cât și a imposibilității efectuării acțiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune.

„Aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal al activității și pot influența inamovibilitatea și independența acestora”, spune șeful Procuraturii Anticorupție.

Pentru soluționarea acestei probleme, Viorel Morari a expediat o scrisoare în adresapPreședintelui Parlamentului, prin care solicită revizuirea Hotărârii Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii. Mai exact, se solicită mărirea numărului de procurori de la 720 la 750 și personal auxiliar de la 700 la 750 de unități.

„Procuratura Anticorupție mizează pe înțelegerea problemei sus-abordate și își exprimă speranța că Parlamentul va vota modificările solicitate în timp util, astfel încât acestea să se regăsească și în proiectul Legii Bugetului pentru anul 2020”, se arată în solicitarea lui Morari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here