Duminică, 17 noiembrie, va avea loc cea de-a șasea ediție a Galei Generozității. Un eveniment care promite să reunească nume notorii din domeniul culturii în cadrul unui concert, iar banii colectați să fie direcționați pentru sprijinirea copiilor care riscă să fie abandonați sau familiile care, din cauza unor probleme financiare, riscă să-și abandoneze copiii.

Preşedinta organizaţiei Copil, Comunitate, Familie din Moldova, Liliana Rotaru, susține că, combinația dintre social și cultural este particularitatea deosebită a Galei Generozității, unde în fiecare an spectatorii o pot admira pe soprana de operă Valentina Naforniță.

„La fel pentru spectatori cred că este o valoare adăugată și conștientizarea faptului că ei au venit la un spectacol deosebit, dar pot și contribui pentru o cauză socială, o cauză al cărei scop este de a aduce copiii din internate acasă lângă părinți și, pe de altă parte, de a sprijini familiile să nu le fie separați copiii, să rămână împreună cu copiii lor. Deci, această combinație de social și cultural cred că este aspectul deosebit sau particularitatea deosebită a Galei Generozității”, a spus Liliana Rotaru într-un interviu pentru Europa Liberă.

Datorită acestui eveniment în 2016 din sursele colectate a fost inaugurată casa comunitară, numită Casă a Viitorului, unde în primăvara lui 2017 s-au mutat în două grupuri copiii, inițial 10 copii, iar în această vară s-a mutat încă un copil.

Conform președintei CCF, casa are capacitatea de 12 locuri, dintre care 11 locuri sunt ocupate.

„Copiii s-au dezvoltat extraordinar, au făcut progrese, poate mici pentru ochiul cuiva din afară, dar uriașe pentru ei. Avem un copil care s-a învățat să mănânce, copiii sunt poziționați mai bine. Copiii ies în fiecare zi afară, doar când vremea este extremă poate nu ies, dar au o casă în comunitate. (…) Deși Casa comunitară nu este o baghetă magică, nu putem spune că au dispărut dificultățile, dizabilitățile copiilor, calitatea vieții lor a crescut foarte mult și noi le suntem foarte recunoscători oamenilor care au fost la acea Gală, pentru că au ajutat, au contribuit la finalizarea casei”, a mai spus Liliana Rotaru.

Gala Generozității va avea loc la Palatul Republicii, pe 17 noiembrie 2019, începând cu ora 17:00. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente, de implicare socială din Moldova, al organizației CCF Moldova și fundației Hope and Homes for Children UK, organizat în sprijinul copiilor vulnerabili din țară.

Gala o aduce, pentru al șaselea an la rând, pe renumita soprană – Valentina Nafornița. Pe scena Palatului Republicii vor urca: “Brio Sonores” – trupa care a cucerit nu doar publicul local, dar și cel internațional, corul de copii “Bravissimo” din România, acompaniat de talentații tineri de la Moldovan National Youth Orchestra, pentru prima data alături de, compozitorul și dirijorul român, Daniel Jinga.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here