Filmul „Marea provocare: Le Mans ’66”, care spune povestea Cursei de 24 de ore de la Le Mans din 1966 câștigată de Ford în fața rivalilor de la Ferrari, apare în cinematografele din Moldova din 15 noiembrie.

Fanii sporturilor cu motor au toate motivele să facă o vizită în cinematografe începând de la sfârșitul acestei săptămâni. Cinematografele din țara noastră vor proiecta de vineri, 15 noiembrie, filmul american „Marea provocare: Le Mans ’66” („The Grand Challenge: Le Mans ’66”).

Filmul este bazat pe fapte reale și spune povestea Cursei de 24 de ore de la Le Mans din sezonul 1966, atunci când Ford a reușit să întrerupă dominația rivalilor de la Ferrari printr-o victorie controversată.

Pe lângă acțiunea propriu-zisă de pe circuit, influențată parțial și de ploaia din prima parte a cursei, filmul explică însă și contextul în care a avut loc ediția din acel an, ca urmare a dorinței lui Henry Ford II de a-l învinge pe Enzo Ferrari după ce negocerile pentru a cumpăra constructorul italian au eșuat în 1963.

Unul dintre avantajele filmului este reprezentat de distribuția de top, cu Matt Damon în rolul lui Carroll Shelby, cel care a „desenat” modelul de cure Ford GT40, și Christian Bale în rolul pilotului Ken Milles.

„Dacă vrei să te pui la curent cu posibilii nominalizaţi la Oscar de la anul, ar fi o idee să începi cu premiera de vineri, pentru că sunt mari şanse ca Marea provocare să primească cel puţin câteva nominalizări. Da, este un film foarte american (uneori tembel de american), dar celebrează un spirit ce ar trebui să ne domine pe toţi, cel al perseverenţei şi al încrâncenării în atingerea unui ţel”, se arată în cronica de pe Cinemagia.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here