Sursa foto: Facebook

Cetățenii sunt invitați să participe astăzi la „Marșul Siguranței Rutiere” din Piața Marii Adunări Naționale dedicat Zilei Mondiale a comemorării victimelor traficului rutier.

Evenimentul are drept scop de a spori conștientizarea pericolului și gravității accidentelor rutiere, dar și a consecințelor acestora, precum și pentru a incita comunitățile și autoritățile la acțiuni concrete de prevenire a accidentelor în trafic.

Marșul va fi lansat prin scurte mesaje din partea reprezentanților poliției, Biroului Executiv al Consiliului Național pentru Securitatea Circulației Rutiere, activiștilor și victimelor accidentelor rutiere, după care delegația de mașini ale Poliției și serviciilor de urgență (pompieri, salvatori, ambulanță), dar și ale organizațiilor obștești de educație rutieră vor porni într-un marș spre satul Peresecina, raionul Orhei.

În Peresecina delegația va fi întâmpinată de un flash-mob organizat de elevii Liceului „A. Donici” din localitate. Evenimentul va dura în jur de 2 ore.

Traseul Chișinău – Peresecina a fost ales pentru că reprezintă una dintre cele mai periculoase porțiuni de drum național din republică, cu accidente frecvente atât cu implicarea autovehiculelor, cât și a pietonilor.

Evenimentul este organizat în cadrul Zilei mondiale a comemorării victimelor traficului rutier care este marcată în cea de-a 3-a duminică a lunii noiembrie a fiecărui an. În acest an, tematica Zilei mondiale a comemorării victimelor traficului rutier are sloganul „Viața nu poate fi schimbată asemeni unei piese auto”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here