Sursa foto: psrm.md

Departe de ochii presei, Consiliul Republican al PSRM s-a întrunit astăzi în ședință. La adunare au participat primarii și președinții consiliilor raionale aleși din partea PSRM, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi, dar și președintele Igor Dodon. Șeful statului le-a solicitat socialiștilor „să nu se lase cuprinși de euforie”.

În cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM au fost examinate rezultatele alegerilor locale generale, precum și ale noilor alegeri parlamentare care s-au desfășurat pe 20 octombrie.

Șeful statului spune că, în cadrul ședinței, a subliniat că Republica Moldova, în aceasta săptămână, a intrat într-o perioadă principial nouă, după învestirea unui nou Guvern, condus de prim-ministrul Ion Chicu.

„Am reiterat faptul că cetățenii Republicii Moldova așteaptă rezultate pozitive de la guvernare, din care motiv trebuie să depunem toate eforturile pentru a îmbunătăți situația din țară. Referindu-mă la sarcinile pentru următoarea perioadă, dar și la planul de acțiuni pe dimensiunea social-economică pentru anul 2020, am asigurat membrii formațiunii că noi avem toate șansele să transformăm Republica Moldova într-un mare șantier de construcție, unde vor fi realizate proiecte majore de infrastructură ceea ce va impulsiona creșterea economică. Reieșind din acest considerent, am solicitat întregii echipe să nu se lase cuprinși de euforie, deoarece evaluarea activității lor se va face în baza rezultatelor concrete și nu a lozincilor. Am îndemnat fiecare primar și consilier imediat să înceapă lucrul în vederea realizării obiectivelor propuse”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

În urma rezultatelor noilor alegeri parlamentare, candidatul PSRM, Vitalie Evtodiev, a cîștigat în circumscripția din Transnistria. Drept urmare, fracțiunea parlamentară a PSRM este formată în prezent din 36 de deputați.

Zinaida Greceanîi a subliniat la ședința Consiliului Republican că cel mai important lucru în prezent este planificarea lucrărilor concrete privind implementarea promisiunilor electorale în fiecare localitate.

Separat, au fost examinate subiectele cu privire la situația politică actuală din Republica Moldova.

Conform unui comunicat de presă remis de PSRM, Consiliul Republican a primit „în mod pozitiv informațiile despre demisia Guvernului Maiei Sandu și numirea unui nou Guvern tehnocrat condus de Ion Chicu”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here