Platforma DA va crea Asociația primarilor. Ce alte decizii a mai luat

Autor: , in Politic / 17 noiembrie, 2019, 16:08

Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” va crea Asociația primarilor și a consilierilor aleși în urma scrutinului din octombrie-noiembrie 2019. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PPDA.

„Noi vom fi principalul avocat al descentralizării și autonomiei locale din Republica Moldova. Vom munci pentru ca orașele și comunele noastre să se poată dezvolta și autodezvolta. PPDA garantează sprijinul său proiectelor de dezvoltare și continuare a înfrățirilor cu alte colectivități locale din România dar și din Europa. Vom demara procese de instruire a aleșilor locali pentru atragerea de fonduri și proiecte”, a declarat președintele PPDA, Andrei Năstase.

De asemenea, Consiliul Politic Național a trasat aleșilor săi din Parlament „sarcini clare în vederea păstrării unei coeziuni democratice, care să intensifice activitățile legislative pentru a elabora, adopta și promova legi de care cetățenii au nevoie”.

În cadrul ședinței, a fost indicat ca prioritățile PPDA să fie concentrate asupra continuării investigației furtului miliardului și recuperării banilor, revizuirea legii care pune achitarea miliardului pe umerii cetățenilor, continuarea neabătută a reformei justiției și curățirea sistemului de elemente infracționale atât în Procuratură, cât și în sistemul judecătoresc.

PPDA își propune să promoveze proiecte sociale pentru cei care trăiesc la limita sărăciei, în susținerea producătorilor autohtoni, combaterea contrabandei și altor scheme ilicite de import, demonopolizarea economiei, dezvoltarea sectorului agroindustrial și micului business.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X