Guvernul german salută progresele înregistrate sub conducerea ex-ministrei Sandu și îi recomandă lui Chicu să continue cursul reformelor

Autor: , in Politic / Populare / 18 noiembrie, 2019, 17:37

Guvernul Germaniei a venit cu o reacție privind ultimele evenimente politice de la Chișinău, în care salută progresele înregistrate sub conducerea ex prim-ministrului Maia Sandu în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei și atenționează că Republica Moldova continuă să se confrunte cu provocări majore.

Într-o declarație emisă de Ambasada Germaniei la Chișinău, purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Afacerilor Externe afirmă că este deosebit de important ca noul Guvern, condus de Ion Chicu, că continue cursul stabilit al reformelor.

„Moldova continuă să se confrunte cu provocări majore. Deosebit de important este de a continua cursul stabilit al reformelor şi de către noul Guvern condus de Prim-ministrul Chicu. Guvernul Federal salută progresele înregistrate sub conducerea ex prim-ministrului Sandu în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei. Doar implementarea continuă a agendei de reforme dincolo de hotarele de partid poate îndeplini revendicările moldovenilor asupra unui stat de drept. Aceste revendicări includ şi o investigare exhaustivă şi elucidarea circumstanţelor scandalului bancar din 2014-2015”, conform declarației.

Oficialii germani atenționează că, o cooperare eficientă a Germaniei şi UE cu Republica Moldova depinde de implementarea consecventă a agendei de reforme, iar fundamentul cooperării de mai departe rămâne, pe lângă principiul statului de drept, Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb cu UE.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X