Slusari îl acuză pe Dodon că încearcă să „pună Republica Moldova sub jugul său”

Autor: , in Politic / 18 noiembrie, 2019, 16:52

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, este de părere că președintele Igor Dodon este cel care a decis ca ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, să recunoască rezultatele concursului privind candidații la funcția de procuror general și să transmită lista scurtă de 4 candidați la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Slusari califică decizia noului ministru al Justiției drept „un dezmăț” și afirmă că Blocul ACUM se va opune deciziei conform normelor legale.

Rugat să comenteze decizia lui Nagacevschi, Slusari a amintit de pozițiile diferite pe care le-a luat prim-ministrul Ion Chicu cu referire la refomra justiției în aceste 4 zile de la învestire.

„La ei nu a existat și nu există, cel puțin până acum, o abordare unică vizavi de reforma justiției. Au fost multe minciuni și declarații contradictorii. În primele declarații, Ion Chicu în calitate de prim-ministru a spus că graba cu care este instaurat Guvernul este dictată de reforma justiției și literalmente în câteva ore să fie relansată reforma justiției. Au trecut câteva zile și am auzit o altă declarație, cum că vor aștepta până la 9 decembrie verdictul Comisiei de la Veneția, apoi vor decide ce fac cu reforma justiției. Astăzi vin cu o altă declarație, a treia declarație diferită. Acum spun că nu există motive și nu trebuie de așteptat verdictul Comisiei de la Veneția. Nu exclud că Igor Dodon va ieși mâine în fața presei să vocifereze o a 4-a minciună”, a declarat Slusari.

Citește și: (VIDEO) Nagacevschi trimite la CSP cei 4 candidați pentru funcția de procuror general

În opinia deputatului, declarațiile contradictorii din ultimele zile și decizia de astăzi de a recunoaște rezultatele concursului denotă că „nimeni nu vrea să își asume reforma justiției și există frica față de un procuror independent”.

„Urmează să vedem acest dezmăț, dar noi ne vom opune cu toate normele legale împotriva acestui Plahotniuc 2 care încearcă să pună sub jugul său Republica Moldova”, a declarat Alexandru Slusari.

Noul ministru al Justiției Fadei Nagacevschi a decis să trimită CSP lista cu cei 4 candidați pentru funcția de procuror general, chiar dacă anterior fostul ministru Olesea Stamate anulase rezultatele concursului.

El a spus că este „de datoria sa” și îl „obligă legea” să transmită la CSP rezultatele comisiei de experți, urmând să facă asta azi sau mâine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X