(VIDEO) Nagacevschi trimite la CSP cei 4 candidați pentru funcția de procuror general

Autor: , in Politic / Populare / 18 noiembrie, 2019, 14:21

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a decis să trimită Consiliului Superior al Procurorilor lista cu cei 4 candidați pentru funcția de procuror general, chiar dacă anterior fostul ministru Olesea Stamate anulase rezultatele concursului.

Nagacevschi a acuzat că „societatea a fost mințită privind existența unei decizii de anulare a concursului”, și a invocat o „gravă ilegalitate”, întrucât Stamate ar fi încălcat termenul de trimitere a liste de candidați la CSP.

„Dacă emitea o decizie de anulare a concursului încălca legea. Așa, a ales să comită o încălcare mai mică, netransmițând rezultatele concursului la CSP”, a declarat Fadei Nagacevschi.

El a spus că este „de datoria sa” și îl „obligă legea” să transmită la CSP rezultatele comisiei de experți, urmând să facă asta azi sau mâine.

Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan, Vladislav Gribincea și Oleg Crîșmaru sunt cei 4 candidați selectați de comisia de concurs a căror rezultate au fost anulate, potrivit ministrului Olesea Stamate. Ea a acuzat o „trucare” a rezultatelor comisiei pentru evaluarea candidaților, acuzând „lipsa de obiectivitate” a unui membru, care a oferit un punctaj „disproporționat”.

În presă s-a vehiculat că Stoianoglo și Soltan ar fi candidații preferați de președintele Igor Dodon, aceștia fiind și cel mai bine punctați de reprezentantul Zinaidei Greceanîi în comisie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X