Sursa foto: Captură privesc.eu

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) urmează să aprobe astăzi regulamentul, care i-ar permite ca mâine să examineze dosarele candidaților la funcția de procuror general, transmise de noul ministrul al Justiției.

În cadrul ședinței CSP, membrii Consiliului au stabilit că astăzi vor aproba regulamentul, iar mâine se vor întruni în ședință pentru a analiza dosarele celor 4 candidați la funcția de procuror general.

Amintim că, luni, ministrul Justiției a decis să trimită CSP lista cu cei 4 candidați pentru funcția de procuror general, chiar dacă anterior fostul ministru Olesea Stamate anulase rezultatele concursului.

El a spus că este „de datoria sa” și îl „obligă legea” să transmită la CSP rezultatele comisiei de experți, urmând să facă asta azi sau mâine.

Ex-ministra Justiției Olesea Stamate a recunoscut că rezultatele concursului privind alegerea procurorului general nu au fost anulate, iar noul ministru, Fadei Nagacevschi, nu a încălcat legea atunci când a trimis lista de candidați la CSP.

Citește și: (VIDEO) Stamate recunoaște că nu a anulat rezultatele concursului privind selectarea procurorului general

Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan, Vladislav Gribincea și Oleg Crîșmaru sunt cei 4 candidați selectați de comisia de concurs a căror rezultate au fost anulate, potrivit ministrului Olesea Stamate. Ea a acuzat o „trucare” a rezultatelor comisiei pentru evaluarea candidaților, acuzând „lipsa de obiectivitate” a unui membru, care a oferit un punctaj „disproporționat”.

În presă s-a vehiculat că Stoianoglo și Soltan ar fi candidații preferați de președintele Igor Dodon, aceștia fiind și cel mai bine punctați de reprezentantul Zinaidei Greceanîi în comisie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here