Sursa foto: gov.md

Ex-ministra Justiției Olesea Stamate recunoaște că rezultatele concursului privind alegerea procurorului general nu au fost anulate, iar noul ministru, Fadei Nagacevschi, nu a încălcat legea atunci când a trimis lista de candidați la CSP.

Ea a explicat, în cadrul unei emisiuni de la postul Jurnal TV, că rezultate concursului ar fi fost anulate din punct de vedere legal în momentul în care intra în vigoare proiectul de lege de asumare a răspunderii a premierului Maia Sandu în privința unor modificări la Legea Procuraturii.

Comentând acuzațiile lui Nagacevschi, care a spus că Stamate ar fi „încălcat grav legea” și ar fi „mințit” atunci când a anunțat că anulează rezultate concursului, fosta ministră a spus că acesta ar face anumite interpretări.

Pe de altă altă parte, Stamate îl acuză pe Nagacevschi de duble standarde, întrucât anterior invoca un aviz al Comisiei de la Veneția în privința procedurii de alegere a procurorului general.

„Acum, când se află în posesia acelei liste scurte, expediată CSP-ului, se pare că nu mai este nevoie de acel ‘amicus curiae’. Regret că se utilizează Comisia de la Veneția drept paravan atunci când este convenabil și se neagă cu vehemență atunci când nu convine”, a declarat Stamate.

Stamate recunoaște că nu a anulat rezultatele concursului privind selectarea procurorului general

De ce a ajuns Nagacevschi să trimită aceeași listă la CSP…

Publicată de „Secretele Puterii”, cu Alex Cozer, la Jurnal TV pe Luni, 18 noiembrie 2019

Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan, Vladislav Gribincea și Oleg Crîșmaru sunt cei 4 candidați selectați de comisia de concurs de la Ministerul Justiției, din care CSP urmează să selecteze procurorul general.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here