Olesea Stamate: Socialiștii nu au renunțat la susținerea din umbră a unei Adunări Extraordinare a Judecătorilor, pentru a demite membrii CSM

Autor: , in Politic / 20 noiembrie, 2019, 16:05

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, declară că organizarea Adunării Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie și, ulterior, 25 octombrie nu ar fi fost posibilă fără susținerea oferită judecătorilor de către socialiști. Mai mult, Stamate spune că din programul de guvernare al noului Guvern, condus de consilierul lui Igor Dodon, se poate citi că socialiștii nu au renunțat la ideea susținerii unei eventuale Adunări a judecătorilor în vederea demiterii membrilor Consiliului Superior al Magistraților (CSM).

În cadrul emisiunii Cotidianul LIVE Stamate a făcut referire și la o întâlnire dintre speakerul Zinaida Greceanîi și un grup de judecători, care ar fi fost în spatele organizării Adunării Judecătorilor.

„Vedeți care sunt judecători care au fost la acea întâlnire și care este scopul doamnei președinte a Parlamentului să se întâlnească cu un anumit grup de judecători. Ori acel grup de judecători este exact grupul de judecători care a sta în spatele organizării Adunării Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie și, ulterior, 25 octombrie. Întrebarea este de ce au fost invitați la discuții acei judecători și nu alții judecători. Noi avem aproape 400 de judecători în sistem. Cum au fost aleși cei prezenți la ședință?”, a spus fosta ministră a Justiției.

Stamate spune că, în acest fel, cert este faptul că judecătorii care au stat în spatele organizării acelei Adunări Generale au fost susținuți de către socialiști. „Ei au fost susținuți și încurajați să organizeze acea Adunare”, spune aceasta.

Mai mult, Stamate susține că din programul de guvernare al Guvernului condus de Ion Chicu reiese că noua guvernare susține o eventuală revocare din funcția a membrilor CSM, în cadrul unei eventuale Adunări Extraordinare a Judecătorilor.

„Vedeți programul de guvernare al Guvernului Chicu – a doua acțiune din capitolul reforma justiției este reformarea CSM-ului și a organelor acestora, prin alegerea noilor membri. Deci, este clar că ei nu au renunțat la idea de a susține din spate ideea organizării unei Adunări Extraordinare a Judecătorilor pentru demiterea actualilor membri ai CSM. Din surse demne de încredere, am înțeles că marți la Ministerul Justiției în cadrul unei ședințe s-a discutat asta sub aspectul reformei justiției și revizuirea conceptului de evaluare a judecătorilor care urmează a fi transmis la Comisia de la Veneția”, a mai declarat Olesea Stamate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X