Sechestre în valoare de peste un miliard de lei pe bunurile celor implicați în frauda bancară

Autor: , in Populare / Social / 20 noiembrie, 2019, 13:01

Procuratura Anticorupție a expediat Parlamentului un raport cu privire la acțiunile întreprinse în ancheta privind frauda bancară, în perioada lunilor august-noiembrie.

Potrivit raportului, în această perioadă s-au aplicat sechestre asupra diverselor bunuri ce aparțin celor implicați în fraudă, în valoare de 1,19 miliarde de lei.

Subiecţii care sunt vizaţi în aceste cauze penale sunt persoane fizice, persoane juridice (beneficiari ai creditelor bancare), funcţionari din cadrul celor trei bănci comerciale, persoane publice şi persoane cu funcţie de demnitate publică.

Procuratura mai precizează că Modul de utilizare a banilor fraudați se clasifică după cum urmează:
1. Rambursarea creditelor bancare contractate anterior de la băncile fraudate, devenite scadente;
2. Plăți în contul diferitor companii producătoare de mărfuri și prestatoare de servicii, rezidente ale Germaniei, Austriei, Elveției, Italiei, Franței, Monaco, Portugaliei, etc. fiind procurate servicii de zboruri charter, servicii hoteliere și turistice, servicii medicale, bunuri imobile și mobile, accesorii de lux, etc;
3. Transferuri în conturile bancare ale diferitor persoane fizice, deschise în bănci comerciale din străinătate.

Procuratura mai amintește că în această perioadă a deschis un dosar penal în care este vizat fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, anunțat între timp în căutare internațională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X