Un autobuz care transporta 65 de moldoveni, inclusiv și copii, a fost reținut în Olanda

Autor: , in Social / 20 noiembrie, 2019, 14:58

Un autobuz care transporta 65 de cetățeni moldoveni, inclusiv și copii, a fost reținut de polițiștii de frontieră din Olanda. Acesta se îndrepta spre centrul de primire a refugiaților din Ter Apel. Potrivit dutchnews.nl, toți cei 65 de moldoveni au solicitat statut de azil, iar șoferul și colegul acestuia au fost arestați pentru trafic de persoane.

Poliția a fost alertată de personalul centrului de azil când a văzut că un grup de aproximativ 20 de persoane părăseau autobuzul și se îndreapta spre centru. Autobuzul fusese parcat la vreo 500 de metri distanță.

Este a doua oară într-o săptămână când un grup de moldoveni au fost ridicați de poliție, mai scrie presa olandeză.

Vinerea trecută, 19 persoane au fost găsite într-un autobuz fără acte corespunzătoare, iar șoferul în vârstă de 34 de ani a fost arestat. În august, un alt grup de 10 au fost găsiți într-un microbuz.

În total, 204 moldoveni au solicitat azil în Olanda în luna octombrie, devenind cel de-al doilea grup de refugiați, după sirieni. Până în acest an, 851 au solicitat azil, aproape la fel ca în 2018.

„Suntem cu ochii pe acest aspect, este ceva nou ca să ajungă grupuri atât de mari în Olanda”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră, Stan Verberkt, la RTV Noord.

Moldova, mărginită de România și Ucraina, este cea mai săracă țară din Europa, mai scrie presa olandeză.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X