Noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, dar și șefa Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, resping acuzațiile apărute în presă cum că Veaceslav Soltan ar fi candidatul numele căruia ar urma să ajungă pe masa șefului statului pentru a fi aprobat în funcția de procuror general.

„Sunt uimit. Până acum era Stoianoglo, iar acum este Soltan. Mâine ar putea fi Crîșmaru, iar poimâinear putea fi Gribincea. Nu vreau să comentez speculații”, a declarat Nagacevschi fiind întrebat despre zvonurile apărute în presă.

Aceeași retorică o are și șefa Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, care recomandă să fie așteptat rezultatul concursului.

„Fiecare candidat care participă la acest concurs are șanse reale și echitabile să fie desemnat câștigător. Sunt multe discuții. De ce nu se discută la capitolul celorlați candidați? Inițial domnul Stoianoglo a fost vizat drept câștigător, apoi domnul Soltan. Cred că până la sfârșitul acestui concurs vom avea și alți candidați. CSP va desemna câștigătorul într-o ședință publică și cred că este cazul să așteptăm până atunci”, a declarat Angela Motuzoc.

Amintim că, în presă s-a vehiculat că Stoianoglo și Soltan ar fi candidații preferați de președintele Igor Dodon, aceștia fiind și cel mai bine punctați de reprezentantul Zinaidei Greceanîi în comisie. Recent liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că Veaceslav Soltan are cele mai mute șanse de a fi viitorul procuror general.

Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan, Vladislav Gribincea și Oleg Crîșmaru vor susține la 28 noiembrie curent proba interviului în cadrul CSP, iar ulterior Consiliul va selecta o candidatură, care va fi transmisă președintelui țării spre aprobare. În cazul în care șeful statului va respinge candidatura, CSP este în drept să înainteze o altă candidatură sau să insiste pe prima opțiune.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here