Noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, declara joi că nu a mers la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din această săptămână, deoarece are o „agendă încărcată”. Totuși, acesta participă astăzi la Congresul ordinar al avocaților din Republica Moldova, unde a ținut un discurs.

Nagacevschi participă la Congresul ordinar al avocaților din Republica Moldova, în cadrul căruia vor fi aleși președintele Uniunii Avocaților, dar și șase membri ai Comisiei pentru etică şi disciplină.

În context, ministrul Justiției și-a exprimat speranța că participanții la Congres vor avea „suficientă înțelepciune pentru a alege cei mai eficienți reprezentanți”.

Citește și: (VIDEO) Blocaj complet la CSM; Nici noul ministru al Justiției nu merge la ședințe

„Am observat o divizare între avocați și nu pot percepe asta. Trebuie să demonstrăm că suntem o castă, să fim uniți și să nu ne confruntăm. Trebuie să purtăm cu demnitate titlul de avocat și să demonstrăm că avocații din Republica Moldova sunt cei mai buni”, a declarat Nagacevschi.

Amintim că joi, ministrul a declarat pentru Cotidianul.md că are o agendă încărcată și nu reușește să participe la ședințele CSM. Mai mult, acesta spunea că i-a comunicat președintelui CSM, Dorel Musteaţă, despre faptul că joi va lipsi de la ședință și că tocmai joia viitoare ar avea agenda liberă pentru a merge la CSM.

Pentru că la ședințele CSM se prezintă doar 7 membri, activitatea Consiliului este blocată din lipsă de cvorum.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here