Procuratura Anticorupție confirmă că la 29 octombrie a pornit o cauză penală pe faptul obținerii de către Vladimir Plahotniuc al celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova.

„Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale. Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani”, a declarat pentru Cotidianul.md purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Conform sursei, Procuratura Anticorupție întreprinde măsurile necesare de urmărire penală, în vederea elucidării multiaspectuale a circumstanțelor.

Citește și: Moțpan, despre a doua identitate moldovenească a lui Plahotniuc: Numele de familie se termină cu litera „k”

Amintim că, președintele comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Chiril Moțpan, a dezvăluit că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, dispune de o a doua identitate moldovenească, certificată printr-un pașaport cu alt nume și alte date de naștere.

Deputatul a declarat, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că a primit informații care confirmă că există un al doilea pașaport moldovenesc, cu figura lui Plahotniuc, doar că anul nașterii e 1965, domiciliul precum și numele de familie este diferit.

Numele de familie al lui Plahotniuc ar fi identic cu cel al unui activist socialist, doar că ultima literă, „k”, ar fi diferită.

Și colegul să de partid, Sergei Iaralov, ar fi deținut un pașaport cu a doua identitate, a mai menționat Moțpan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here