(FOTO și VIDEO) Un grup specializat în contrabandă cu țigări și spălare de bani, destructurat. PCCOCS, parte a unei operațiuni internaționale

Autor: , in Social / Uncategorized / 25 noiembrie, 2019, 13:48

Un grup infracțional specializat în contrabandă cu țigări și spălare de bani a fost destructurat de oamenii legii. Membrii grupului, care activau în Franța, Moldova și România, a prejudiciat bugetul statului francez cu 2.700.000 euro. Operațiunea a fost declanșată în baza unei cereri de Comisie rogatorie internațională parvenite din partea autorităților franceze și a fost implementată sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Potrivit Procuraturii, oamenii legii au efectuat un complex de acțiuni de urmărire penală în Chișinău și Briceni, unde au fost depistate: un pistol cu țeavă ghintuită, telefoane, cartele SIM, mostre și alte materiale probatorii care demonstrează implicarea grupului. Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile unui bărbat și femei, cu vârste între 45 și 60 de ani.

Rezultatele descinderilor urmează a fi expediate autorităților din Franța.

Membrii grupului, format din cetățeni moldoveni, români și armeni, sunt bănuiți că au cumpărat din Moldova și Ucraina cantități importante de țigarete, care proveneau din contrabandă. Ulterior, marfa era depozitată în județul Suceava, pentru ca în final să fie transportată și vândută în Franța. Aceștia transportau câte 500 blocuri la două zile, în mașini mici, a câte 200 blocuri.

Actualmente, bănuiții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: procuratura.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X