O carte de identitate italiană falsă și peste 9.000 de țigarete, depistate de vameși la Aeroportul Internațional Chișinău

Autor: , in Social / 25 noiembrie, 2019, 14:18

În punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, la controlul de frontieră și cel de securitate vameșii au depistat o carte de identitate italiană, cu semne de falsificare, și 9.200 de țigarete, ascunse în bagajele de cală. Pentru faptele ilegale sunt documentați doi moldoveni și un cetățean al Republicii Gambia. Cazurile au fost depistate în zilele de 23 și 24 noiembrie.

Poliția de frontieră anunță că, refuz de intrare în Republica Moldova a primit cetățeanul Gambiei, iar drept motiv a servit o carte de identitate italiană, vădit falsificată.

În fluxul de călători ai cursei Istanbul-Chișinău, polițiștii de frontieră au identificat că pe lângă pașaport, a prezentat viza electronică, emisă de Ambasada Republicii Moldova.

„La controlul suplimentar al vizei s-a constatat că a fost eliberată în baza unei cărți de identitate italiene, pe care bărbatul din Gambia nu intenționa să o prezinte. În acest sens, s-a luat decizia extinderii controlului de frontieră, fiind verificată atât persoana, cât și bagajul acesteia”, susține instituția.

Ca rezultat, în bagajul de mână s-a depistat cartea de identitate, care prezenta semne clare de contrafacere.

În alte două incidente, doi moldoveni au încercat să scoată ilegal din țară 460 pachete de țigări.

„În prima jumătate a zilei, la cursa Chișinău-Londra au fost depistate 5 mii de țigarete în bagajul ce aparține unui bărbat de 33 de ani. Spre seară, la ruta Chișinău-Paris, echipa mixtă de control a identificat al doilea tânăr care urma să treacă cu 4200 țigarete, țicsite în bagajul de cală”, mai adaugă polițiștii de frontieră.

În continuare, toate cercetările sunt întreprinse de către angajații Serviciului Vamal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X