Reacția SIS la informațiile privind interceptările unor persoane publice

Autor: , in Social / 25 noiembrie, 2019, 14:50

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) respinge afirmaţiile apărute în spaţiul public despre presupusa implicare a instituţiei în interceptarea unor reprezentanţi mass-media, lideri de opinie şi politicieni.

Într-un comunicat de presă, SIS menționează că „este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului de Informații şi Securitate într-o zonă a speculațiilor, prin lansarea în spaţiul public a informaţiilor neverificate, trunchiate sau distorsionate, ce generează dezinformare, manipulare şi intoxicare a opiniei publice”.

„Condamnăm ferm aceste încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări care afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei în calitate de garant al securităţii naţionale. SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii. Serviciul pledează pentru o cooperare corectă, echidistantă şi în limitele cadrului normativ ce reglementează relaţionarea interinstituţională”, se mai arată în declarație.

Sute de persoane incomode guvernării Partidului Democrat au fost filate în perioada 2016-2019, în special de către structuri ale Ministerului de Interne aflate în coordonarea fostului adjunct al poliției Gheorghe Cavcaliuc, a dezvăluit președintele comisiei parlamentare securitate și ordine publică, Chiril Moțpan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X