Tranzactie in piata de lux: LVMH cumpara Tiffany & Co pentru 16,2 miliarde dolari

Autor: , in Externe / 25 noiembrie, 2019, 14:10

LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton), cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume, a decis să cumpere faimosul salon de bijuterii din New York, Tiffany & Co., cu 16,2 miliarde de dolari, adăugând alt brand de lux în portofoliul său care se mândrește deja cu brand-uri ca Louis Vuitton, Christian Dior și Bvlgari, conform abcnews.

LVMH a anunțat luni că va cumpăra Tiffany & Co., care este pe piață de circa 182 de ani, și cele 300 de buticuri ale sale în întreaga lume. Acordul convenit este mai mare decât oferta LVMH de 14,5 miliarde de dolari făcută luna trecută.

Tiffany – brand cunoscut pentru bijuteriile sale delicate, cutiile albastre distincte și filmul cu Audrey Hepburn „Breakfast at Tiffany’s” – spune că afacerea îi va asigura durabilitatea pe termen lung. Tiffany, care încearcă să-și transforme brandul pentru a atrage cumpărători mai tineri și pe platforme digitale, are nevoie de o companie cu capital mare si cu un renume de lux pentru a-și extinde afacerea.

LVMH, cu sediul la Paris, companie condusă de miliardarul Bernard Arnault, spune că această afacere îi va consolida poziția în vânzarea bijuteriilor de înaltă calitate pe piața americană. Achiziția conferă companiei franceze un nou brand renumit în portofoliul său deja distinctiv – unul care o va ajuta să concureze cu Kering Group, proprietarul Gucci și cu proprietarul Cartier Richemont SA.

LVMH deține deja 75 de mărci, printre care Christian Dior, Fendi și Givenchy, precum și producătorul de ceasuri Tag Heuer. Brandul său principal Louis Vuitton a deschis recent un atelier de genți în Texas, la care a asistat și președintele Donald Trump.

Tiffany a făcut 4,4 miliarde de dolari din vânzări în 2018, cu o creștere de aproape 7% față de 2017. LVMH a raportat 6,3 miliarde de euro în profituri în 2018, cu 46,8 miliarde de euro în vânzări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X