(VIDEO) Ceban: „N-o să umblăm cu 2 brazi”; Primăria Chișinău și Guvernul vor un Târg de Crăciun comun

Autor: , in Social / 25 noiembrie, 2019, 12:24

Dacă în ultimii câțiva ani, Primăria Chișinău instala propriul pom de Crăciun în centrul Capitalei, iar Guvernul organiza Târgul de Crăciun, unde nu lipsea pomul, în acest an autoritățile municipale și Guvernul ar putea organiza împreună un Târg, astfel încât orașul să aibă doar un pom de Crăciun. Cel puțin asta susține edicul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, astăzi ar urma să fie organizată o ședință la Guvern în cadrul căreia se va discuta și despre organizarea Târgului de Crăciun.

„Azi vom avea o ședință la Guvern, referitor la sărbătorile de iarnă. Totul va fi stabilit la timp și vom avea un concept unic integrat, Guvernul, Primăria și agenții economici. Vreau să vă asigur că o să avem sărbători frumoase. Vom fi pregătiți. S-a pierdut un pic de timp, dar n-o să umblăm cu doi brazi, o să fie bine. Vom avea activități și pentru copii”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că, în ultimii doi ani Guvernul organiza, în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie, un Târg de Crăciun. Doar în 2018 pentru organizarea Târgului s-au cheltuit peste 8 milioane de lei, dintre care jumătate de milion de lei au fost plătiți firma de pază a lui Vladimir Plahotniuc, care a păzit Târgul.

Tradițional, Târgul se desfășura pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin.

În același timp, Primăria Chișinău instala un pom de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale. În 2018, pentru prima dată, chișinăuienii au avut un brad artificial, de 20 de metri, donat de un agent economic. Din bugetul municipal au fost alocaţi 200 de mii de lei pentru împodobirea bradului şi 170 de mii de lei pentru amenajarea iluminatului de sărbătoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X