(VIDEO) Furtunile din ultimele zile au adus un dezastru în Franța și Italia: Oameni morți și autostrăzi prăbușite

Autor: , in Externe / 25 noiembrie, 2019, 16:20

Patru oameni au murit în Franţa şi unul în Italia într-un weekend în care cele două ţări s-au luptat cu inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploi torenţiale. În Italia, încă un pod s-a prăbuşit, scrie digi24.ro.

Regiunea Coastei de Azur a fost lovită de o furtună și de ploi pe care autoritățile le consideră „istorice”. În unele zone a plouat în 48 de ore cât în două luni, potrivit Meteo France.

Valuri impresionante au ajuns la țărm, iar râurile s-au revărsat producând inundații de mare amploare.

La Nisa și în multe alte localități din zonă au sunat sirenele de alarmare a populație, după ce a fost declarat cod roșu. Serviciile de urgență au fost chemate la zeci de intervenții. Un bărbat a pierit sub ape chiar în timpul unei operațiuni a pompierilor, când barca de salvare în care erau s-a răsturnat. Alți trei oameni au murit după ce au fost luați de viitură cu tot cu mașini.

În Italia, un pod de pe o autostradă din nord-estul țării s-a prăbuşit în urma ploilor care au declanșat alunecări de teren, în apropiere de oraşul de coastă Savona. Mai multe mașini au rămas blocate pe marginea prăpastiei.

Multe regiuni italiene, de la nord la sud, sunt din nou sub apă din cauza ploilor care au produs numeroase pagube. Deja grav afectată, Veneția s-a confruntat cu o nouă serie de inundații. Iar în Valle d’Aosta, în Alpi, sunt mii de oameni izolați din cauza riscului de avalanșă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X