Organizatorii concursului Mașina Anului în Europa au anunțat lista celor 7 finaliști pentru ediția de anul viitor, iar printre acestea se numără modelele electrice Tesla Model 3 și Porsche Taycan, dar și SUV-ul Ford Puma, produs în România.

Spre finalul lunii octombrie, organizatorii concursului Mașina Anului în Europa au publicat o listă extinsă cu 35 de candidați pentru câștigarea trofeului în 2020. Una dintre surprizele de pe listă a fost prezența lui Ford Puma, SUV-ul care se produce la uzina de la Craiova începând din toamna acestui an.

Modelul se numără acum printre cei 7 finaliști selectați de organizatori în urma primei runde de votare. În plus, Puma este și singurul SUV care a ajuns în finală, în ciuda faptului că peste o treime dintre mașinile vândute în Europa aparțin acestui segment, scrie Automarket.ro.

În schimb, votanții și-au îndreptat atenția asupra modelelor electrice și a celor de oraș. Astfel, pe lista figurează două modele electrice prin sportiva Porsche Taycan și Tesla Model 3, care a devenit cel mai vândut model electric din Europa în acest an.

De asemenea, noile generații Renault Clio și Peugeot 208 au câștigat câte un loc în finală, fiind unele dintre cele mai vândute subcompate de pe Bătrânul Continent. Toyota este de asemenea prezentă în finală prin intermediul lui Corolla, în timp ce BMW și-a asigurat un loc prin Seria 1.

În mod surprinzător, Mercedes-Benz nu a câștigat niciun loc în finală, deși a avut patru modele nominalizate (CLA, EQC, GLB și GLS), în timp ce Porsche este singurul reprezentant al Grupului Volkswagen, în condițiile în care Volkswagen Golf, Volkswagen T-Cross, Skoda Kamiq, Skoda Scala și Audi e-tron nu au câștigat suficiente voturi.

Marele câștigător al concursului Mașina Auto în Europa în 2020 va fi desemnat în 2 martie în avanpremiera Salonului Auto de la Geneva.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here