(VIDEO) Trei brokeri din Capitală, reținuți. Aceștia sunt învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari, față de investitori din Rusia

Autor: , in Social / Uncategorized / 26 noiembrie, 2019, 19:16

Trei brokeri din Capitală au fost reținuți de PCCOCS. Aceștia sunt învinuți de escrocherie în proporții deosebit de mari comisă în Chișinău, față de investitori în acțiuni din Rusia.

Potrivit Procuraturii, persoanele arestate erau în calitate de manageri și aveau în subordine 25 de operatori telefonici, care contactau potențiali clienți din Rusia, prin falsificarea numerelor de pe care sunau (prin sistemul de telefonie IP, instalat de organizatori) și îi convingeau să investească în acțiuni financiare de pe burse de valori internaționale.

Chiar dacă aveau posibilitatea să urmărească creșterea investițiilor făcute, victimele când decideau să-și retragă suma depusă și adaosul câștigat, nu o puteau face. Procurorii PCCOCS au identificat persoane care nu și-au putut recupera sume între 150 și 88.000 de dolari.

„Activitatea grupării criminale era condusă din afara Republicii Moldova, de către o persoană aflată în Israel. Acesta asigura modalitatea de acționare a membrilor grupului criminal, le transmitea listele cu numere de contact ale potențialilor victime. De asemenea, asigura financiar logistica și infrastructura organizațională a activității membrilor”, precizează procurorii.

Oamenii legii au efectuat percheziții în incinta oficiului companiei, de unde au fost ridicate agende, înscrisuri, dispozitive de stocare a informației, precum și șapte sisteme informatice.

Cei trei brokeri riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 13 la 15 ani. Aceștia au fost plasați în arest pe 24 noiembrie și a fost precedată de reținerea lor pentru 72 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X