(DOC) Volumele alocaţiilor aprobate în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul curent vor fi redistribuie între subprogramele bugetului

Autor: , in Economic / Social / 27 noiembrie, 2019, 17:30

Volumele alocaţiilor aprobate în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul curent vor fi redistribuie între subprogramele bugetului. O hotărâre pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 a fost aprobată.

Proiectul prevede redistribuirea mijloacelor financiare aprobate pentru anul 2019 între subprogramele bugetului asigurărilor sociale de stat în limita a 10 la sută din volumul alocațiilor bugetare aprobate.

Conform documentului, pentru subprograma „Protecția în caz de incapacitate temporară de muncă”, cheltuielile finanțate din resursele generale ale bugetului asigurărilor sociale de stat se micșorează cu 15.834,8 mii de lei și se referă la asigurarea indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de boli sau accidente. De asemenea, se micșorează și cheltuielile pentru „Protecția în legătură cu pierderea întreținătorului” cu 6.922,5 mii de lei.

De cealaltă parte, se majorează cheltuielile totale pentru „Protecția persoanelor în etate” cu 7.637,3 mii de lei. Totodată, vor fi mai mari cheltuielile pentru asigurarea dreptului la pensie pentru limita de vârstă cu 16.181,3 mii de lei.

Se majorează în total și cheltuielile pentru „Protecția familiei și copilului” cu 29.797,7 mii de lei.

La subprogramul „Protecția șomerilor”, cheltuielile se micșorează cu 3.306,6 mii de lei, în limita a 10% din volumul cheltuielilor precizate pe acest subprogram, iar pentru „Protecția socială a persoanelor cu dizabilități” se va micșora cu 11.362,1 mii de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X